Veelgestelde vragen

Voor meer informatie en als je al wat vragen beantwoord wilt hebben kun je dit terug vinden op deze pagina.
De belangrijkste vragen worden per shoot beantwoord.

Als Lifestyle fotograaf ben je breder inzetbaar in de fotografiewereld omdat je vaak meer ervaring hebt in diverse takken van fotografie en die ervaring gezamenlijk toe kan passen bij het maken van een foto. Bij Lifestyle Fotografie worden mensen geportretteerd in hun dagelijkse leven en tijdens mijlpalen zoals een bruiloft, verjaardagsfeest, etc. Mooie momenten worden op een artistieke wijze vast gelegd zonder dat de mensen te veel worden aangestuurd of onnatuurlijk worden neergezet. Juist het natuurlijke spreekt mij erg aan als fotograaf. Het is puur en echt en zullen dan ook altijd belangrijke herinneringen zijn voor mensen.

Het is mogelijk om van het voorjaar t/m het begin van het najaar buiten fotografie sessies bij mij te boeken. Ik vind zelf het voorjaar, als net alle bloemen beginnen te bloeien, een erg mooie periode en begin van de herfst kan ook erg mooi zijn vanwege de prachtige herfstkleuren.
Het najaar is alleen altijd lastiger omdat het vaker regent en de juiste dag kiezen dan moeilijk wordt. Daarom is het voorjaar en de zomer altijd de meest veilige optie.
Ik raad je aan om hierover nog even contact op te nemen, omdat het ook afhankelijk is voor welke sfeer je kiest met de fotosessie. Zo kan ik je beter helpen een keuze te maken.

Zelf raad ik aan te wachten met een buiten shoot tot je kinderen kunnen kruipen. Dan kan ik namelijk veel gevarieerdere foto’s nemen op een locatie, omdat je als ouder dan niet je kind meer vast hoeft te houden gedurende de hele shoot.
Wel is het natuurlijk mogelijk om dan voor die tijd een studioshoot bij mij te doen als je toch graag al een leuke fotosessie wil doen.

Alleen maar leuk om jullie kids met hun lieve huisdier vast te leggen. Met honden is het heel makkelijk en zeg ik altijd neem jullie hond gerust mee naar een locatieshoot. Of misschien hebben jullie een kat die graag op pad gaat met jullie, dan kan dat ook.
In de studio is een ander verhaal. Helaas is het heel lastig om katten of honden gerust te stellen in een studio. Het is een andere omgeving en als de lampen flitsen schrikken ze daar vaak erg van. Daarnaast is er een grote kans dat apparatuur beschadigd raakt. Om deze redenen maak ik geen studio foto’s met dieren., behalve kleinere huisdieren zoals hamsters, cavia’s en konijnen. Neem a.u.b. hierover contact op als je meer informatie wil ontvangen.

Yes, absoluut! Een newborn shoot is een bijzondere manier om jullie pasgeboren kindje op een mooie wijze vast te leggen. Dit is alleen mogelijk in de studio of bij jullie thuis, voor een buitensessie is jullie baby nog te jong. Daarnaast zal een new born shoot langer duren dan een gemiddelde shoot omdat er genoeg tijd moet zijn om tussen door jullie baby te verzorgen en misschien eten te geven zodat hij/zij goed slaapt voor de foto’s.

Ja zeker. Ik heb thuis een studio en ik heb genoeg ruimte om zowel een baby-/kindershoot te doen als een familieshoot.

Dit is even een icebreaker, zodat ik iedereen alvast kan ontmoeten, waardoor de shoot vaak soepeler verloopt. Vooral de kinderen alvast ontmoeten helpt, omdat ik dan geen vreemde meer ben als de shoot plaats vindt.
Daarnaast kan ik zo beter bepalen wat een leuke/geschikte locatie is voor jullie familieshoot. Zijn jullie stadsmensen, of trekken jullie er graag op uit in de natuur? Gaan jullie met de kinderen vaak naar plekken zoals de kinderboerderij of de dierentuin? De locatie moet natuurlijk wel bij jullie passen en dit bespreek ik allemaal graag bij een kennismakingsgesprek.

Uit ervaring kom ik meestal op circa 40 foto’s. Maar ik heb geen maximum en als er meer foto’s gelukt zijn dan zal ik die zeker afleveren.

Nee helaas niet. Ik heb geen beschikking over een fotoprinter en heb geen afspraken bij fotozaken die wel printservices hebben. Als hier verandering in komt dan zal ik dat natuurlijk meteen op de website zetten.

Als er binnen 24 uur voor de shoot iemand onverwacht ziek wordt vraag ik wel een extra vergoeding voor het verplaatsen van de shoot, maar als het al eerder gebeurd dan is het geen probleem om een nieuwe datum uit te kiezen zonder vergoeding.

Staat je vraag er niet bij?

Geen probleem! Neem gerust contact op met mij en dan probeer ik je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact op