Over Lotje

Na een avontuurlijke paar jaar in Zuid-Afrika, waar ik werkend als gids mijn passie voor natuurfotografie de vrije loop kon geven, ben ik teruggekeerd naar Nederland. Kort na mijn terugkomst ben ik gaan werken voor een kinderfotografie bedrijf en ben al snel tot de ontdekking gekomen hoe hilarisch het is om kinderen aan het lachen te maken. Probeer maar eens niet te grinniken als een kind zo wat omvalt van het lachen. Toch dacht ik dit kan beter, niet geforceerd of geposeerd, maar juist puur, natuurlijk en ongedwongen. Nieuwsgierig geworden? Lees verder!

Over Lotje

Het concept van Marvelous Moments Photography is dat door op locatie te fotograferen, de momenten die ik vast leg veel oprechter zijn. Door buiten of bij jullie thuis te fotograferen, kan ik veel meer laten zien hoe jullie zijn als familie of stel. Er is geen illusie en er wordt niet te veel in scene gezet.

Denk bijvoorbeeld aan een familie uitje naar het bos, strand of de kinderboerderij. Of als stel samen een fietstocht ergens maken of bijvoorbeeld wandelen door de stad. We plannen eigenlijk samen een leuk uitje waar ik als fotograaf bij ben. Het kan ook zijn dat jullie vaak thuis een spelletjes middag hebben, een taart bakken of samen muziek maken en deze momenten kan ik dan vastleggen. Uit mijn diverse ervaringen als fotograaf ben ik erachter gekomen dat er niks leukers en spontaner is dan jullie jezelf laten zijn en momenten te laten ontstaan door een activiteit.

“Taking pictures is savoring life intensely, every hundredth of a second.”
— Marc Riboud

Fotografie speelt al heel lang een belangrijke rol in mijn leven. Over de jaren heen heb ik diverse onderwerpen voor de camera gehad; dieren, mensen, producten, landschap, etc. Ik heb al heel lang het plan gehad om mijn droom waar te maken om mijn eigen fotografiebedrijf te starten en dat is gelukt.

Fotografie is een manier voor mij om een verhaal te vertellen waar ik in woorden te kort kom. Het komt er op neer dat fotografie voor mij echt een passie is. Hierbij kan ik mijn eigen creativiteit helemaal de vrije loop laten gaan. Ik geniet er dan ook oprecht van om iemand aan het lachen te maken voor de camera en hun dierbare momenten vast te leggen op de gevoelige plaat.

Nicole & Paul

"Werken met Lotje was een fantastische ervaring van begin tot eind. Ze was professioneel, bevlogen en geweldig met onze twee jonge kinderen. We hadden besloten om twee shoots te doen; een op het strand en een in het Vondelpark. Op het strand ging Lotje in het water liggen om de best mogelijke hoek en foto te nemen ondanks dat het water erg koud was. Ze had er geen moeite mee om helemaal vies te worden van de herfstbladeren in het park, alleen om de perfecte achtergrond vastgelegd te krijgen.
Toen we de foto’s ontvingen, waren we zeer onder de indruk. Wat ze in beeld gebracht heeft was ongelooflijk! We hebben nu mooie familie foto’s die we hebben gebruikt als cadeaus voor opa en oma, die ze absoluut geweldig vonden! Ik zou Lotje aanraden aan iedereen die op zoek is naar geweldig genomen foto’s."

Nicole & Paul

lot 2

Mijn liefde voor fotografie ontstond al op een jonge leeftijd. Ik was namelijk 8 jaar oud toen ik begon te fotograferen met mijn moeders analoge Olympus-camera. Ik wilde alles vastleggen en dit betekende veel rolletjes die ontwikkeld moesten worden.
Mijn lievelingsonderwerp was toen nog de natuur. Niet zo gek natuurlijk als je in Kenia woont en wildparken bij wijze van spreken om de hoek liggen. Na een bijzondere en gedenkwaardige jeugd in het buitenland zijn we in 1999 terug verhuisd naar Nederland.
Ik wilde mij graag verder ontwikkelen als fotograaf en ben eerst gestart met een opleiding bij de fotoacademie in 2006. Hierbij heb ik de basis beginselen van de fotografie geleerd en heb zelfs ervaring opgedaan in het afdrukken van foto’s in de Doka (donkere kamer) wat nu bijna een verloren kunst is. In 2007 ben ik begonnen met mijn opleiding bij de Fotovakschool in Amsterdam. Een leuke en spannende tijd waar ik mij goed heb kunnen verdiepen in de diverse takken van fotografie. Hierbij heb ik een sterke ontwikkeling als fotograaf meegemaakt. Ik heb geleerd dat naast natuurfotografie, mij lifestyle fotografie erg ligt.
Bij lifestyle fotografie worden de mooie momenten op een artistieke wijze vastgelegd zonder dat de mensen te veel worden aangestuurd of onnatuurlijk worden neergezet.
Het is een prachtige baan om de pure emotie die in iedereen zit vast te mogen leggen.
De liefde die ik heb voor dit soort fotografie is mijn drive geweest om Marvelous Moments Photography op te starten.

Heb ik jouw aandacht? Mooi! Twijfel dan niet en neem contact met mij op om meer informatie te krijgen voor een persoonlijke shoot (info@marvelousmomentsphotography.com). Ik kijk er naar uit kennis te maken!

Heb je vragen?

Geen probleem. De meest gestelde vragen vind je in een handig overzicht op de pagina veel gestelde vragen. Zit je vraag er niet bij, neem dan gerust contact op en dan probeer ik je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Neem contact op